2011. január 6.

2011 Januári Hírlevél

Januári hírlevelünkből megtudhatod, hogy Laár András az Integrál Szalonban a 2011 év asztrológiai elemzéséről beszél, megismerheted a lebegő tartályt, bemutatjuk az Integrál Gyógyítást és élménybeszámolót tartunk a decemberi rendezvényeinkről.

TARTALOM

  • Szenzációs évkezdés! ? 2011. év asztrológiai elemzése Laár Andrással, Kaló Jenővel és Gánti Bencével
  • Lebegő tartály ? A mély meditáció technológiája
  • Ismerkedj meg az Integrál Gyógyítással (Integral Healing)!
  • Ha nem voltál ott, olvasd el itt! - Élménybeszámoló a decemberi programokról
  • Januári előadások az Integrál Akadémián: Osho, Rámana és Sai Baba tanításai, Vörös Ákos; emberi játszmák és játszmamentes autonómia, az őrület és a szexuális zavarok lélektana, asztrológiai bevezető és a maja 2012 kérdés.
  • Februári előzetes: előadások az Integrál Akadémián: a lélek védekezőmechanizmusai; a pszichoterápiás munka alapjainak megismerése.

SZENZÁCIÓS ÉVKEZDÉS! - 2011. ÉV ASZTROLÓGIAI ELEMZÉSE LAÁR ANDRÁSSAL, KALÓ JENŐVEL ÉS GÁNTI BENCÉVEL

Elmúlt a szilveszter, és sokunkat érdekel: vajon milyen évünk lesz idén? Erre válaszol Laár András meghívott vendégünk az Integrál Szalonban a ?Milyen lesz az idei évünk Laár András szerint asztrológiai szempontból?? című előadásában és beszélgetésében a jelenlevőkkel.


 (Forrás: laarandras.freeblog.hu)

Izgalmas, szórakoztató eleven este lesz, gyere, tarts velünk!

Időpont: 2011. január 18., kedd 18 óra
Helyszín: szervezés alatt
Belépő: 1.500 Ft
Részvételi szándékodat, kérjük, jelezd a bobak.szilvia@integralakademia.hu email címen.
A Szalonról további részletek hamarosan!


Ha szeretnél egy kiváló szakembertől hallani az asztrológiáról, akkor szeretettel várunk Kaló Jenő előadására az Integrál Akadémián. 17.30-kor pedig Gánti Bence videókonferncián át San Franciscoból a maja asztrológiát ismerteti, ahonnan a ?2012, világvége? téma ered, és ezt elemzi - ?Lesz-e világvége?? címmel.

Időpont: 2011. január 8. szombat, 15.30-18 óráig. Az egész napi programért látogass el a honlapunkra!
Helyszín: Corvinus Egyetem, Budapest XI. ker. Ménesi út 5., 304. terem

 
 
Kaló Jenő asztrológiát tanít az Integrál Akadémián

Részvételi díj: napijegy 8.000,- Ft, félnapi jegy: 4.000,- Ft.
                         IP I. évfolyam részére a belépő ingyenes.

További információ: Frank Szilvi, frank.szilvia2@gmail.com

LEBEGŐ TARTÁLY ? A MÉLY MEDITÁCIÓ SZENZÁCIÓS TECHNOLÓGIÁJA - BUDAPESTEN

Tudtad-e, hogy mi a világ egyik leghatékonyabb kikísérletezett meditációs segédeszköze? Egy kamra, amiben súlytalanul lebegsz és teljes a csend! Ez már Budapesten is elérhető.

A lebegő tartály (flotation tank), melyet neveznek szamádhi tartálynak (a jógában a megvilágosodott tudatállapot neve a szamádhi), vagy itthon csöndfürdő néven ismertté vált tartály egy erőteljes relaxációs és önmegismerésre, tudatkutatásra alkalmas, meditációs eszköz. A pszichológiában régóta kutatják az ingermegvonás lehetőségeit: mi lenne, ha kikapcsolnánk az érzékszerveinket, ez hogyan hat az a tudatunkra? A jógában és a buddhizmusban a meditációnak és a megvilágosodásnak egyenesen feltétele az érzékszervek és az elme kikapcsolása. A 70-es évek óta pedig a new age és transzperszonális pszichológia kreatív személyiségei Kaliforniában összekapcsolták a kettőt, és kifejlesztették az érzékszerv-kikapcsolási, meditációs technikai és ingermegvonásos segédeszközök módszereit, mely a lebegő tartály megalkotásával érte el a csúcspontját.

Tudósok azt állítják, hogy a floating segítségével érhető el a Földön ismert legmélyebb relaxációs állapot, akár egy órányi lebegés pozitív hatásai egyedülállóak, és összehasonlítva más terápiákkal a 'float tankok' egy egészen külön kategóriát képeznek. A 'floating'  különösen mély relaxációt idéz elő, a más eszközökkel megtapasztalhatónál valószínűleg jóval mélyebbet. A meditációs önfelfedezés mellett, tehát nagyon komoly relaxációra is lehet használni a lebegőtartályt. A mély relaxáció már önmagában is jótékony hatással van egészségünkre, mert szervezetünknek ebben az állapotban intenzív lehetősége van az önregenerációra. A lebegés csökkenti testünkben a káros biokémiai anyagok szintjét, ezenkívül kivételesen éles testi érzékelés is tapasztalható. Egyszerűen jobban érezzük a testünkben zajló eseményeket, képesek vagyunk tisztábban észlelni a legfinomabb jelzéseit is, és ily módon hatékonyabban tudunk a közreműködni egészségünk megóvásában, vagy annak visszaállításában.

Technikailag egy szobába lépünk ahol csak mi vagyunk. Ebben áll a tartály. Itt fürdőruhára vagy meztelenre vetkőzünk és belépünk a kádba, belefekszünk. A víz testmeleg, és orvosi sóval telített, így testünk súlytalanul lebeg. Magunkra csukjuk a fedelet. A lámpa és a relaxációs zene automatikusan kialszik egy idő után. Teljes és tökéletes a csend, a sötétség, és a testünk súlytalanul lebeg. Olyan mintha a világűrben lebegnénk. Hamar elveszítjük a testünk határainak és az irányoknak az érzékelését, és a tudatunk terében vagyunk. Veszélye nincs, az eszméletünket és a kontrollt nem veszítjük el, önmagunk maradunk. Így a teljes nyugalomban és meditatív helyzetben eltölthetünk egy órát. Ne feledjük: a relaxáció és a meditáció a teljes elengedést jelenti, amihez idő kell. Természetesen bármikor fel lehet állni, visszakapcsolni a lámpát, kinyitni a fedelet. A magunk urai vagyunk, senki nem zavar.  Egyedül pszichotikusoknak nem ajánljuk, mert ott jelenleg fennálló, vagy már lecsengett pszichotikus állapotokat hozhat vissza. A vizet nagy potenciálú tisztítóberendezés szűri.

  A budapesti lebegőtartály

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a módszer, próbáld ki  a Mandala Jóga stúdióban (www.mandalajoga.hu)!

A lebegő-tartály Nyugat-Európában a holisztikus gyógyászati és wellness központokban terjedt el, és tipikusan 8.000 - 15.000 Ft között van egy óra lebegés. Itthon is hasonló árakkal indult, amit a Mandala Jóga Stúdiónak sikerült egy hozzáférhetőbb zónában szolgáltatnia, lépcsőzetesen lefelé menő árakkal.

Díjak:
A VodaVoda támogatásának köszönhetően az első alkalom 5.800 Ft, amelyhez automatikusan jár egy 5 alkalmas bérlet a következő kedvezménnyel: a 2. alkalom ára már csak 5.200 Ft, a 3. alkalom 4.600 Ft, a 4. alkalom 4.000 Ft és az 5. alkalom 3.600 Ft. Aki lejárta az 5 alkalmat, az további két ingyenes alkalmat is kap, amelyből az egyiket maga használhat fel, míg a másikat elajándékozhatja. Így a 7 alkalom ára mindössze 23 200 Ft, azaz 3.300 Ft / alkalom!

Az Integrál Akadémiával kötött külön-megállapodás keretében, a hallgatók még ebből is további 20% kedvezményt kapnak.

Természetesen az 5 alkalmat nem kell egyszerre kifizetned, az alkalmakat fizetheted egyenként is, amikor a kezelésre látogatsz.

Javasoljuk, próbáljátok ki, éljetek a lehetőséggel!

Gánti Bence kommentje:

?Én személy szerint nagyon örülök, hogy végre van lebegőtartály normális áron Budapesten. A kilencvenes években spirituális kereső barátaimmal minden álmunk egy lebegőtartály kipróbálása volt, hiszen annyit olvastunk róla a new ages és transzperszonális körökben. Az új, spirituális korszak egyik izgalmas találmányának gondoltuk. A fejembe is vettem, hogy építek egyet, és kimentem Svájcba kipróbálni egy ilyet, és hazahozni a technológiát.  Klassz élményem volt, csak zavart, hogy mérhetetlenül drága a lebegés, és legalább 3-5 alkalmat szeretnék, de ezt ott kint nem tudtam megfizetni. Itthon a Domján és Geréb család felkérésére az érdi Születés-házba elkezdtünk lebegőtartályt építeni egy barátommal a svájci mintára. Ezt végül más fejezte be, és abból lett az érdi, általuk szellemesen elnevezett Csöndfürdő. A készítés során láttam át, milyen nagy költségű az előállítása egy ilyennek, a speciális formájú műanyagöntvény, a nagy mennyiségű orvosi só és a szűrőberendezések miatt. Ezután egy ismerősöm, Szigeti Attila lett végül az, aki behozta, és elkezdte professzionálisan gyártani a lebegőtartályokat hazai és külföldi megrendelésekre. A Mandala Jóga Stúdióban is egy ilyen tank áll, és azt gondolom normális, elérhető áron, és jó konstrukcióban teszik lehetővé az emberek számára a lebegést. Így egy olyan álmom valósult meg ezzel, amit tíz éve kerestem, és akkor nem találtam itthon. Karácsonyra rögtön meg is ajándékoztam egyes rokonaimat egy-egy lebegéssel. Volt, akit azért, mert már meditál, és próbálja ki milyen ez, volt akit pedig azért, mert még sohasem meditált, a relaxációból pedig 1 perc után ugrik fel mondván, neki ez nem megy. Na, csak menjen el egy lebegésre! - gondoltam. Mindenkinek jó lebegést kívánok! ?

ISMERKEDJ MEG AZ INTEGRÁL GYÓGYÍTÁSSAL (INTEGRAL HEALING)!

Az IONS (Mentálfizikai Tudományos) Intézet teleszemináriumot és fórumot indított az integrál gyógyítás témakörében, amely az integrál filozófiára alapozottan a valóságunk átfogó megközelítését helyezi fókuszpontjába.

Az IONS Intézetet az Apolló 14 űrhajósa, Edgar Mitchell alapította 1973-ban az Egyesült Államokban, Petalunában, Kalifornia Államban. Az Intézet teleszemináriumot indított 2010 decemberében Dr. Lee Lipsenthal, az Intézet Igazgatótanácsa tagjának vezetésével. Dr. Lee Lipsenthal a gyógyítás új integrál modelljéről beszélt, annak sürgető voltáról, és arról, hogy ez a módszer miképpen példázza az egészségmegőrzés következő ugrását, amely magába
foglalja a gyógyítás valamennyi dimenzióját a fizikaitól a spirituálisig, valamint az ökológiaitól a kozmológiaiig.  Elmondta, hogy ez a megközelítés miképp emeli a ?test-lélek gyógyszerét? a következő szintre, amely teljes mértékben integrálja a spirituális dimenziókat számunkra érthető módon (például: hogyan működik a testünk egészséges állapotban és betegen).


Az integrál gyógyítás elősegíti a tudományos dimenzió szempontjából történő megközelítést, amely összefoglalja a legjobb modern egészségmegőrzési módszereket. Ez azt jelenti, hogy az emberi lényeket érzelmi, spirituális és kapcsolati dimenziók összességeként azonosítja. A betegség diagnosztizálása és kezelése, valamint a ?jól-lét? gyakorlása áll a középpontjában.  

 

Az integrál gyógyítás hogyan segíti az életed fejlődését?
A három alapkutatási terület közül az egyik a ?tudatosság és a gyógyítás? témaköre. Ez a program arra összpontosít, hogy mi a szerepe a tudatosságnak a gyógyításban, valamint támogatja az egészségmegőrzés új modelljének érvényesülését, amely megengedi, hogy mind a páciens, mind a gyógyító belső bölcsessége összekapcsolódjon a tudományos és technológiai eszközök alkalmazásával az egészség és a ?jól-lét? elősegítése érdekében.

Az Intézet honlapján helyet kapott egy fórum is, ahol személyes tapasztalatok megosztására van lehetőség. Az alábbi oldalakon az Intézet tevékenységéről, az integrál gyógyításról olvashatsz, valamint a témákhoz kapcsolódó rövid videó filmek, cikkek és hanganyagok segítségével elmélyedhetsz a témában.
http://www.noetic.org/events/2010/12/integral-healing/
http://www.noetic.org/discussions/big-questions/71/

A témához kapcsolódóan az Integrál Intézet egyik fizetős oldalán Marilyn Schlitz röviden bemutatja, hogy az integrál megközelítés miben segítheti az egészséget és a gyógyulást.
Marlyn Schlitz szerint valódi egészségről és gyógyulásról akkor beszélhetünk, amikor megértjük valamennyi kapcsolatunkat és azt, hogy azok miképp hatnak életünkre.
http://integrallife.com/apply/health-wellness/integral-perspective-healing

Készítette: Steigler Andrea

Lektorálta: Gánti Bence, integrál pszichológus
                  Az Integrál Akadémia szakmai igazgatója

HA NEM VOLTÁL OTT, OLVASD EL ITT! - ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ A DECEMBERI PROGRAMOKRÓL

Nagy örömmel vettem részt a mikulás party-val kapcsolatos szervezési feladatokban, Bobák Szilvi szeretettel teli vezényletével.
Láng Zsófi hősiesen felvállalta a jegyszedést és a tombolánál való segédkezést, Tarsoly Andival kiagyaltuk, és megkreatívkodtuk a játékot, amely különböző nemzetek karácsonyi dalainak videoklipként való, minél kreatívabb előadását jelentette. Nyugodtan  mondhatom, hogy a csapatok találékonysága még a képzeletünket is felülmúlta, fantasztikus volt látni, ahogy mindenki beleélte magát és önfeledten feloldódott a játékban. Nem volt könnyű nyertest hirdetni, de végül a Lengyel Zimankó nevű csapat nyert a lengyel karácsonyi dal előadásával, mely közben az állkapcsom zsibbadást kapott a nevetéstől (szerintem nem csak az enyém).
Ezután mindenki a táncparketten folytatta a kreatívkodást, egyéb lépések és mozdulatok formájában A tombolával kapcsolatban nagy volt a várakozás, amely végül 12 szerencsés nyertest hozott. A nagyobb nyereményeket a kedves iskolatársak nagylelkű felajánlásával tudtuk megoldani, amit ezúton is újra köszönünk nekik. Ezután újabb "táncfolyam" és buliáradat következett a társaság kb. éjjel 2 óráig tartó kifáradásáig. Nagy élmény volt és sok
szeretettel gondolok vissza az estére a mai napig.
Kovács Rozália, IP2010
 

 

Integrálos '"szent este" december 18-án Dobogókőn, Gánti Bencével és a Janicsek-Sattwa kirtan zenekarral


?Szent estét?
tartott az Integrál Akadémia karácsony előtt pár nappal Dobogókőn a Shaolin falban. Szokásosan negyedévente megrendezendő spirituális éneklés, összejövetel mellett ez az este különleges volt. Aznap erős hóesés kezdődött, mégis, aki a hóakadályok ellenére kitartott, és kilátogatott Magyarország egyik legkülönlegesebb helyére, csodát kapott.
A Janicsek-Szattwa kirtan-zenakarral és a Kaliforniából érkezett magyar származású Steve Tamási gitárossal kiegészítve Gánti Bence egy új zenekari formációval állt elő, ami egy egységes zene-testté állt össze a lelkes dobokkal és csörgőkkel felszerelkezett kb. 40 fős társaságunkkal. Együtt egy felemelő hangulatot varázsolt a társaság. Magyar, angol és szanszkrit nyelven gyönyörű lélektisztító dalokat, mantrákat énekeltünk. Ezután Bence vezetésével lélekgyógyító programok kezdődtek, melyek továbbszőtték a zenekör alatt
megnyílt tudatállapotokat. Először szúfi zikr kezdődött Fatima Brigitte tanítónk gyakorlatai szerint, és kerengő dervistáncot táncoltunk. Ez átfolyt a Bence által egy éve kialakított, Integrál Flow Csoport néven futó csoportgyógyításba, ahol spontán és kreatív áramlás és önkifejezés keretében gyógyítottuk egymást. A folyamat során valódi emberi, mély összetalálkozások és szívoldó folyamtok nyíltak meg (ez rám mindig különösen nagy hatással van), ami beletorkollott végül egy csoportos körtáncba. Ezután mindez egy kemény és ritmikus sámándobokra végzett, immár ?megszokott? szabad transztáncba torkollt.
Az este már az éjszakába nyúlóan ért véget. Haza indulván pedig a gyönyörű havas erdő érzése, illata és látványa volt fergeteges. És még mindig nem volt vége, az összefogás megnyilvánulását tapasztalhattuk meg, amikor egymást segítve húztuk ki az elakadt autókat a hóból az erdő közepén éjjel 2 és 3 között.
Köszönöm a szervezést és a jelenlévőknek a részvételt, és mindenkinek ajánlom a következő ilyen összejövetelt is, valóban felemelő élmény!
Takács Rita, IP2009

Nézd meg a az éneklésről készült videókat a facebook-on:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1638455194715&comments&ref=mf
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1638613918683&ref=mf

JANUÁRI ELŐADÁSOK AZ INTEGRÁL AKADÉMIÁN

Január 8., szombat 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
Az egyéb ezoterikus rendszerek lelki tanításai ? asztrológia, finomenergiák; aura, energiaérzékelés, sugárzásmérések.
Előadó: Kaló Jenő, Gánti Bence, Nyári Géza, Hodnik Ildikó

Január 8., szombat 9-18 óráig
 (IP 2. évfolyam)
Az emberi viszonyok jellegzetességei a fejlődés preperszonális, perszonális és
transzperszonális szintjein.   
1. Az emberi viszonyok 5 szintű, szociokibernetikai fejlődésmodellje (Honti-modell). A harc, alárendelődés, versengés, függetlenség és együttműködés törvényei.
2. A tranzkacióanalízis (TA) integrál szemmel ?  az emberi játszmák, a 6-os szint és az út oda.
3.Az 5 szint modell és a TA kapcsolása a wilberi létramodelhez.
Előadó: Bőr Róbert, Józsa Zsuzsanna

Január 8., szombat 9-18 óráig
(IP 3. évfolyam)
Pszichopatológia 3.
*    Személyiségzavarok: A paranoid, skizoid és skizotíp személyiség. A borderline, a nárcisztikus, a hisztrionikus és a pszichopata személysiég. A kényszeres-, szorongó és függő személyiség.
*    A szexuális zavarok témaköre - a nemi identitás, a preferancia és orientáció zavarai.
*    Táplálkozási zavarok: anorexia és bulímia.
*    Alvászavarok.
*    A testi eredetű mentális zavarok: szimptómás és organikus megbetegedések. Parkinson-kór, frontális kéreg deficitek, demencia, stb.
Előadó: Kácsándi Elvira

Január 9., vasárnap 9-17 óráig
(IP 1. évfolyam)
A független spirituális tanítók pszichológiája - Ramana Maharishi, Osho, Steiner és Sai Baba.
Előadó: Salek Zoltán, Kovács Béla, Vörös Ákos

Január 9., vasárnap 9-17 óráig
(IP 3. évfolyam)
Pszichopatológia 4.
*    Hangulatzavarok: depresszió, mánia és mániás depresszió.
*    Az őrület állapotai: pszichózis, skizofrénia, téveszme, paranoia.
*    Értelmi fogyatékosság, mentális visszamaradottság (retardáció).
*    A gyermekpszichopatológia jelenségei: hiperkinetikus- és magatartás-zavarok. Gyermekkori szorongásos- és pervazív zavarok. Az iskolai teljesítményre ható zavarok.
Előadó: Kácsándi Elvira

FEBRUÁRI ELŐZETES: ELŐADÁSOK AZ INTEGRÁL AKADÉMIÁN

Február 12. szombat (IP2.)
Az ember védekező és elhárító mechanizmusai a fejlődés preperszonális, perszonális és transzperszonális szintjein.

Február 19. szombat (IP1.)
Pszichoterápiás alapismeretek.
Pszichiátriai alapismeretek.

Szeretettel várunk akár rendszeres vendégként is, ehhez ajánljuk figyelmedbe kedvezményes csomagjainkat:

A kedvezményes nagy csomag: 72.000 Ft
Ha tíz előadáson részt veszel, egyet ingyen ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 10 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva egy évig érvényes.

A kedvezményes kis csomag: 36.000 Ft
Ha öt előadáson veszel rész, fél napot ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 5 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva fél évig érvényes.

A napi jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos további információért klikk ide!