2011. július 18.

2011 Nyári Hírlevél

Hírlevelünk nyári számában olvashatsz a kiemelkedően jól sikerült első nyári táborról, az evolúciósan új férfiideálról, és az interaktív erdőtérképről.

TARTALOM

  • Üdvözlet Rétimajorból!- Beszámoló az első integrál nyári táborról
  • Milyen az evolúciósan új férfiideál?
  • Nyári ökohírek: Hallottál az interaktív erdőtérképről?

ÜDVÖZLET RÉTIMAJORBÓL! ? BESZÁMOLÓ AZ ELSŐ INTEGRÁL NYÁRI TÁBORRÓL

Sáregres-Rétimajor, gyönyörű tájvédelmi környezet adott nekünk otthont az első alkalommal tartott Integrál Nyári Tábor megvalósításához.

A tábor arculatát meghatározó napi rutin, az integrál szemléletet tükröző, annak gyakorlati vetületeként összeállított ILP /Integral Life Practice/ mentén szerveződtek a csoport tevékenységei.

A program ? amelyben reggeli jóga, meditáció, a legkülönbözőbb csoportpszichoterápiás műfajok, természetmisztikus meditáció, sport, közösségi szabadprogramok, esti spirituális éneklés is volt ? sokrétűségével és rendezettségével egy olyan belső struktúrát adott az itteni életünknek, melynek terében a belső átalakulások, transzformációk biztonságosan és jó eséllyel mehettek végbe.

Emellett ezen terápiás és spirituális gyakorlatokon keresztül különböző kultúrák, hagyományok metszéspontjában érezhette magát az, aki belekóstolt ebbe a műfajba.

Itt a jóga és a Vipassana meditáció keleti hagyományai és praxisa, az amerikai eredetű transzlégzés, a magyar színezetű flow-terápia, a pogány-magyar hagyományokat megelevenítő sámán-regölés, az esti spirituális éneklések-zenélések mind azt támogatták, hogy általuk keresztül-kasul "beutazzuk a világot".

A háttérben végig a természeti és helyi társas környezet szolgált minket, ebben az egyébként elkötelezett és fegyelmezett kis lelki-szellemi kalandunkban.

Akik eljöttek, a fent említett hagyományokon, gyakorlatokon és terápiás módszereken keresztül tapasztalhatták meg saját belső világukat. A csoport tagjai kezdetektől fogva megnyíltak, és beleadták magukat. Hagyták magukat megérinteni és megérintődni. Itt találkozhattunk a másikkal és a másik tükrében önmagukkal. Mindeközben ebben a folyamatban a csoportból közösség kovácsolódott.
Együttlétünknek számomra ez volt az üzenete: a közösség erejéből és mélyvilágainkból meríteni tudunk, töltekezhetünk, elakadásainkra szabadon ránézhetünk - ezáltal meghaladjuk önmagunkat. Ebben a folyamatban egyszerre csak arra lettem figyelmes, hogy itt az emberek valahogy megszépültek.

A tábor helyi támogatója, fő otthonadója, Hargitai Lajos - aki sámándobos regöléseivel újra és újra inspiráló üzeneteket hozott az alsó- , felső- világokból - szavait idézem: "Nekünk ez a hely a világ közepe." Igen: valóban leírta azt is, amit én is átéltem: Ezen a "szent helyen", ebben a "szent időben", valóban itt, közöttünk találkozik Kelet és Nyugat.

Így nekünk ezen a nyáron, most ez volt a világ közepe. Itt keresztbe-kasul beutaztuk mikrokozmuszunkat. Itt valóban világok találkoztak: végső soron Ön-magunk és a Másik egyszeri és megismételhetetlen világai.

Sok megérintő és igaz pillanatot adott nekünk ez a tábor útravalóul.

Makrai Krisztina, IP2
A Tábor segédterapeutája

MILYEN AZ EVOLÚCIÓSAN ÚJ FÉRFIIDEÁL?

Egy ingyenes online teleszeminárium sorozat indul azoknak a férfiaknak, akik tudatossá kívánják tenni világukat. Gyere és csatlakozz napjaink 10 vezető evolúciós tanára (Ken Wilber, Neale Donald Walsch, Terry Patten, Warren Farrell, Bill Kauth, Carter Phipps, Thomas Hubl, Michael Dowd, Robert Augustus Masters, Chris Kyle) által elindított kezdeményezéshez, amely felfedezi, hogy mit jelent az ?evolúciósan új férfiideál? a jelen kritikus történelmi időnkben.

A mai kérdésünk a férfiaknak: Hogyan kezeljük a bennünk rejlő különleges ajándékokat és képességeket, és hogyan segítsük ezzel a világ felébresztését és fejlődését?
    
Minden szinten érezhető, hogy a világ változik és hív bennünket is. Minden nappal egyre erősebb indíttatást érzel, hogy részt vegyél ebben a változásban, hozzátegyél valami értékeset, illetve átvedd az irányítást. Az is érezhető, hogy ez a hívás a legtisztább jelenlétet adja nekünk, valamint erőt ehhez az óriási evolúciós kihíváshoz és változáshoz. És persze néha azt vesszük észre, mintha a világ nem is akarná igazán ezt a segítséget. Különösképpen az elmúlt néhány évtizedben, amikor a férfiuralmi rendszer lett felelőssé téve, mint a világunk
betegségeinek okozója, a férfiasság maga is folyamatos támadás célpontjává vált. Így nem meglepő, hogy a férfiak ambivalenciát és zavart éreznek, sőt egy kissé szégyellik nemiségüket. A régi ?macsó típusú férfiideál? már nem működőképes, bár többen szívesen visszahoznák a divatjamúlt archaikus kort, így kifejezvén a férfiasságukat.

A fejlődő kultúránkban azonban nem látunk még megfelelő alternatívákat. Sokszor kiparodizáljuk: azok az ?érzékeny új-korszaki férfiak?, amitől a férfiak inkább csigaházukba vonulnak, minthogy - kivont karddal - előre mennének.

A teleszeminárium keretében a szervezők és az előadók igyekeznek megfelelni a mai világ nagy kihívásainak: a régi archetípusoktól mentes és az új szerepeknek megfelelő új típusú férfiideált megteremteni, aki tudatosan részt vesz a saját és az emberiség fejlődésében. Ez még egy teljesen felfedezetlen terület, amelyhez egy kis idegenvezetésre van szükségünk. A párbeszéd megkezdéséhez és az ezzel kapcsolatos fontos kérdések megfogalmazásához
néhány, a világvezető fejlődéskutató szakemberét hívták meg a szervezők egy egyhetes csúcstalálkozóra azzal a különleges céllal megfűszerezve, hogy egy még nem létező dolgot hozzanak létre, amely ?Az evolúciós férfi útja?.

Ez a szemináriumsorozat helyet ad a legnyomasztóbb kérdések megvitatására, amelyekkel azok a férfiak kerülnek szembe, akik az evolúciós energiák kiaknázását tűzték ki célul, és csatlakozni kívánnak egy jobb világ megteremtéséhez.

Egy másik világszintű csúcstalálkozó is megrendezésre kerül ?A végső férfi csúcstalálkozó? címmel, amelyen több mint 90 vezető szakértő, író és tanár osztja meg tudását  és tapasztalatát a 21. század férfi minőségről. Erre az egyedülálló virtuális eseményre azoknak a férfiaknak a csatlakozását várják a világ minden részéről, akik merészek és elkötelezettek egy új korszak irányítására. Mindezt egy olyan korszakban, amelyben a férfiminőség visszaállításra kerülhet a nőkkel való partnerkapcsolatban, valamint a munka, a család és a kapcsolatok terén is, amely megérett a megújulásra, a változásra és a felfedezésre.

Amennyiben hívást érzel, csatlakozz ezen programokhoz. Nincs szükséged másra, mint telefonra és számítógépre, hisz a részvétel ingyenes a szponzorok, a szervezők és az előadók jóvoltából.

Ha többet szeretnél megtudni a témáról, illetve csatlakozni kívánsz és a teleszemináriumhoz, akkor látogasd meg a http://www.integralenlightenment.com/evolutionaryman/ és http://ultimatemenssummit.com/ oldalakat.

Készítette: Steigler Andrea
Lektorálta: Gánti Bence
                  Az Integrál Akadémia szakmai igazgatója

NYÁRI ÖKOHÍREK - ÖKOTURIZMUSSAL A KÖRNYEZETVÉDELEMÉRT!

INTERAKTÍV ERDŐTÉRKÉP készült. Hasznos lehetőség a túrák tervezésénél!

  

Az MgSzH honlapján az erdészeti hatóság a hazai erdők térképen történő
megjelenítésével vizuális formában nyújt információt mindenkinek.
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága az erdőgazdálkodási tevékenység megismerésének újabb fejezetét nyitotta meg a nyilvánosság előtt. Az intézmény honlapján, lényegét tekintve, egy általános, időszakosan frissített térkép érhető el szabadon bárki számára. A térképen a GoogleMaps hátterét használva, megfelelő nagyítással megjelenik a magyarországi erdők igazgatási beosztása (Megyei Kormányhivatalok Erdészeti
Igazgatóságai, erdőtervezési körzetek, ?erdészeti? helységek, erdőrészletek).

További információ: http://erdoterkep.mgszh.gov.hu/

A rovatot vezeti: Albu Ili