2011. május 1.

2011 Májusi Hírlevél

Szeretettel meghívunk a nyári Nyílt napunkra, a karrier-tanácsadó napunkra, a táborunkba és az Integrál Szalonba, ahol a szeretet neuronjairól és az advaita védantáról beszélgetünk. Bemutatjuk a Világ Spirituális Központját!

TARTALOM

 • Újra Nyílt Nap 2011. június 4-én!
 • Hogyan keress pénzt integrál tanácsadóként vagy segítőként? ? Interaktív előadás Joó Zsuzsanna karrier tanácsadóval
 • Táborozz velünk! ? Első integrál tábor 2011. június 28-tól július 3-ig
 • Érdekes témák az Integrál Szalonban! - Tudod, mi van az ösztönös kommunikáció hátterében? Ismered az advainta védanta szemléletét?
 • Bemutatjuk a Világ Spirituális Központot (Centre for Word Spirituality).
 • Májusi előadások az Integrál Akadémián: integrál pszichológiai ismeretek és ökológia.


ÚJRA NYÍLT NAP 2011. JÚNIUS 4-ÉN! ? JÁTSSZ VELÜNK ÉRTÉKES NYEREMÉNYEKÉRT!

Szeptemberben indul az új évfolyam az Integrál Pszichológia szakon. Ha szeretnél minket és képzésünket közelebbről megismerni, gyere el a 2011. június 4-én megrendezésre kerülő ingyenes Nyílt Napunkra.
További részletekért klikkelj ide!

 

Kapcsolódj be a héten indult játékunkba, amellyel értékes nyereményeket nyerhetsz:

 • 40 %-os tandíjkedvezmény 56.000,- Ft értékben az I. év, I. félévére.
 • 20-% os értékű tandíjkedvezmény 28.000,- Ft értékben az I. év, I. félévére.
 • 100 % e-tankönyvdíj kedvezmény az I. év I. félévére, 10.000,- Ft értékben.
 • 50 % e-tankönyvdíj kedvezmény az I. év I. félévére, 5.000,- Ft értékben.

A játék részleteit, leírását és a részvételi feltételeket itt találod.


HOGYAN KERESS PÉNZT INTEGRÁL TANÁCSADÓKÉNT VAGY SEGÍTŐKÉNT? ? INTERAKTÍV ELŐADÁS JOÓ ZSUZSANNA KARRIER TANÁCSADÓVAL

?Azt tapasztalom, hogy kiváló szakmai felkészültségű és elhivatott kollégák vágnak bele az ún. segítő foglalkozások valamelyikébe fő-, vagy mellékállásban, ám vállalkozói ismereteik hiányosak.
Nem elég tudni az elméletet, és nem elég a gyakorlat ahhoz, hogy folyamatosan működő és pénzt termelő vállalkozásod legyen.
Ezek a szakmák, foglalkozások speciálisak. Mindegyik a bizalmon alapul, a hagyományos üzleti modellek másként működnek, illetve sajátos marketing mixet kell hatékony működéséhez összeállítani.?

A fenti megállapítás Joó Zsuzsannától származik, aki hetedik éve vezeti saját Karrieriskoláját, amelyben karrier-tanácsadóként, önismereti trénerként, illetve coachként dolgozik. Marketinges végzettségénél és gyakorlatánál fogva évek óta képez vállalkozónőket, valamint life coach képzésében hazánkban egyedülálló módon üzleti és marketing ismereteket is tanít, hogy a leendő coachok biztosan megállják a helyüket a piacon.

2011. május 27-én egy olyan előadást tart, amelyre az Integrál Akadémia felkérésére kerül sor, és amely során az alábbi témákat érinti:

 • Miben sajátos az ún. segítő szakma?
 • Hogyan indítsd el vállalkozásodat? (törvényi szabályozás, működési feltételek stb.)
 • Kik alkotják a te célpiacodat?
 • Olcsón vagy drágán? Miért ne ingyen?

 

Az előadáson és az azt követő beszélgetésen bárki részt vehet, aki pszichológusként, tanácsadóként, trénerként vagy coachként, szupervizorként, esetleg más segítő szakma gyakorlójaként dolgozik.

Időpont: 2011. május 27. péntek, 18.00-21.00
Helyszín: Sziddhárta Közösségi Ház, (Budapest, VI. Andrássy út 60.)
Belépő: 1500 Ft, a helyszínen fizetve

Jelentkezés előregisztrációval 2011. május 12-ig Makrai Krisztánál: +36 30-87-88-677, makraikriszta@gmail.com

További részletekért klikk ide.

A szervezők honlapjai:
www.integralakademia.hu
www.lifecoaching.hu
www.karriertanacsado.hu

TÁBOROZZ VELÜNK! ? ELSŐ INTEGRÁL TÁBOR 2011. JÚNIUS 28. - JÚLIUS 3.

Mit szólnál egy olyan táborhoz, ahol a lelki fejlődésed mellett

 • egészséges táplálkozásban és testmozgásban van részed?
 • átélhetsz közösségi flow élményt?
 • azzal támogatjuk a helyi termelőket, hogy az ökogazdaságukból szerezzük be az élelmiszerek egy részét?

Vegyél részt az első integrál nyári táborunkon, és megtapasztalhatod, milyen az, ha a négy kvadránst alapul véve integrál szemléletben táborozunk.

Időpont: 2011. június 28-július 3.
Helyszín: Sáregres-Rétimajor, természetvédelmi környezetben (Budapesttől 100 km-re)
Jelentkezés: Bobák Szilvinél, bobak.szilvia@integralakademia.hu

További információk hamarosan! Kövesd a honlapon a tábor híreit!


ÉRDEKES TÉMÁK A MÁJUSI INTEGRÁL SZALONBAN! - ADVAITA VÉDANTA ÉS A SZERETET NEURONJAI

Érdemes velünk tartanod a májusi Integrál Szalonba, ahol Németh Gergő tart előadást az advaita védantáról, valamint Rákóczi Balázs és Danka Miklós beszélget az ösztönös kommunikáció és a tükörneuronok kapcsolatáról.

Az este első felében Németh Gergő előadásával ismerkedhetünk meg. Németh Gergő a Mandala Jógastúdiók szakmai vezetője, a Magyar Jógaoktatók Szövetségében a felügyelő bizottság elnöke, a Belső Mosoly Közhasznú Egyesület a Természetes Életmódért elnöke és az Internetional Association of Yoga Therapists tagja.

A Szalonban kötetlen beszélgetés formájában ismerkedhetsz meg az advaita védánta szemléletmódjával. A cél nem tanítás, nem egy új filozófia, koncepciórendszer adása, hanem az önmagunkról, a világról és a kettő viszonyáról alkotott téves koncepciók felismerése.

 

Az advaita védanta filozófiája szerint valódi természetünk az élmény és megértés együttesével közelíthető meg, így jelenik meg a felismerés, amely már nem csak elképzelés, könyvek, tanítók hatására felépített hitrendszer, hanem saját megélés, valódi tudás (dhjána). A tudás és tudás utáni vágy ugyan szintén az illúzió része, viszont az egyetlen olyan törekvés, amely képes kivezetni a kettősség és elkülönültség hipnózisából.
A beszélgetések során a racionális elmét használjuk, a találkozók látogatásához ezért nincsen szükség semmilyen előképzettségre, csupán nyitottságra és némi belső indíttatásra.

Ezt követően ?Miért érzem azt, amit te?? címmel Rákóczi Balázs előadását nézhetjük meg.
Miért érezzük meg ösztönösen, hogy milyen hangulatban vannak a körülöttünk lévő emberek? Miért szimpatikusak vagy éppen ellenszenvesek már első ránézésre egyesek? Miért derülünk jobb kedvre, ha valaki ránk mosolyog? Miért ?ragadós? a nevetés vagy az ásítás? E jelenségek neuropszichológiai magyarázata az empátia, az érzelmi intelligencia és a szeretetre való képesség alapját jelentő idegsejtekben, a tükörneuronokban rejlik, amelyeket csak nemrég fedeztek fel, és amelyek kulcsszerepet játszanak a mindennapi életünk számos területén, például a gyereknevelésben, a tanulásban, a párkapcsolatokban.

 

A tükörneuronok feltételezhetően fontos tényezői voltak az emberré válásnak és a kultúra kialakulásának is. Működési mechanizmusuk ékesen bizonyítja, hogy az ember szociális, kooperatív lény, akinek agyi struktúrái, értelmi és érzelmi képességei csak közösségben létezve, nevelés és tanulás útján fejlődhetnek ki; sőt nem túlzás az sem, ha egy közösség vagy akár az egész emberiség ?társas agyáról? (social brain) beszélünk.

Az Integrál szalonban egy fiatal pszichológus, Rákóczi Balázs tart előadást a témáról, beszélgetőpartnere Danka Miklós, az Ursus Libris kiadó vezetője lesz.
A Kiadónál néhány hónapja jelent meg a Joachim Bauer: Miért érzem azt, amit te? Ösztönös kommunikáció és a tükörneuronok titka című könyve.

Időpont: 2011. május 17., kedd 18 óra
Helyszín: Shanteehouse (Budapest XI., Takács Menyhért u. 18.)

A további Integrál Szalonok időpontjáról, témáiról a havonta rendszeresen megjelenő INTA hírlevél, illetőleg a szalon blogja: http://integralszalon.blog.hu/ ad felvilágosítást.

Várunk szeretettel!

Bobák Szilvi
A Szalon szervezője


BEMUTATJUK A VILÁG SPIRITUÁLIS KÖZPONTOT!

Az iEvolve egy proaktív, társadalmilag elkötelezett világszintű szervezet, közösség, amelynek célja, hogy egyesítse a spirituális gondolatokat és tevékenységeket egy agytrösztbe, és megalkossa annak legmegfelelőbb funkcióit a társadalmi aktivisták dinamizmusával.

A Világ Spirituális Központja küldetésének tekinti, hogy újdonságerejű könyvek sorozatát adja ki, és a spirituális gyakorlat, oktatás és közösség új mintáját teremtse meg. A 21. század evolúciós meglátásait a spiritualitáson, a pszichológián és a tudományokon keresztül tanítja.
A Világ Spirituális Központja az evolúció új szakaszának útját kívánja egyengetni, megalapozva ezzel a jövőbeni kollektív tudatunkat.

Dr. Marc Gafni az iEvolve társalapítója, az Oxford Egyetemen doktorált; rabbi, spirituális tanár és az Integrál Intézet tanára. Dr. Marc Gafni különböző témákban szemináriumokat, workshopokat, konferenciákat és elvonulásokat tart vállalkozásoknak, csoportoknak és közösségeknek.

A legfrissebb programok között találhatunk egy távoktatási kurzust, valamint egy egyhetes elvonulást is.
2011. május 11-én kezdődik egy háromhetes távoktatási kurzus ?Lépj kapcsolatba Istennel? címmel, amelyhez a világ bármely részéről lehet csatlakozni akár élőben a megadott időpontokban, akár későbbi időpontokban.
2011. július 17-től 24-ig között Kaliforniában, a Berkeley Egyetemen kerül megrendezésre a Szeretet és Aktivitás évente megszervezésre kerülő elvonulás, amelynek célja teljesen egyszerű és tiszta: a szeretet és kapcsolat gyakorlása egy evolúciós kontextusban.  

A Világ Spirituális Tanácsa a világ legelismertebb spirituális tanítóinak, vezetőinek, íróinak és aktivistáinak az együttműködésére jött létre annak érdekében, hogy mindenki a saját egyéni spirituális tradícióit és tapasztalatát megosztva aktívan kidolgozza a 21. század spirituális és vallási arculatát. Felhívja az egyének figyelmét, hogy egyéni meglátásaikkal és energiájukkal támogassák e küldetést. A Tanács tagjai a különböző megközelítésmódjuk, irányultságuk, gyakorlatuk és filozófiájuk ellenére a jelen valóságunkkal kapcsolatosan néhány közös meglátást osztanak meg párbeszédeikben.

Az iEvolve honlapján információkat találhatsz a közösségről, a vezetőségről, a szolgáltatásokról, előadásairól, a témához kapcsolódó könyvekről, valamint a Világ Spirituális Tanácsának tagjairól és tevékenységéről, továbbá audio- és videofelvételeket hallgathatsz és tekinthetsz meg online: www.ievolve.org

Készítette: Steigler Andrea
Lektorálta: Gánti Bence, integrál pszichológus
                  Az Integrál Akadémia szakmai igazgatója


MÁJUSI ELŐADÁSOK AZ INTEGRÁL AKADÉMIÁN

Május 7. szombat 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
Az integrál pszichológia ismeretei 2. - evolúció, holonok, négy kvadráns
Előadó: Gánti Bence

Május 8. vasárnap 9-17 óráig
(IP 1. évfolyam)
Az integrál pszichológia ismeretei 3. - a tudatfejlődés egyetemes szintjei
Az integrál pszichológia ismeretei 4. - a tudatfejlődés szintjeiből fakadó lélektani és spirituális törvények
Előadó: Gánti Bence

Május 28. szombat 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
Ökológiai ismeretek - a Föld helyzete és jövője tudományos és spirituális szempontból.
Előadó: Bartha Géza, Ijjas Flóra, Gánti Bence


Szeretettel várunk akár rendszeres vendégként is, ehhez ajánljuk figyelmedbe kedvezményes csomagjainkat:
A napijegy ára 8.000,- Ft, a félnapi jegy ára 4.000,- Ft.

A kedvezményes nagy csomag: 72.000,- Ft.
Ha tíz előadáson részt veszel, egyet ingyen ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 10 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva egy évig érvényes.

A kedvezményes kis csomag: 36.000,- Ft.
Ha öt előadáson veszel rész, fél napot ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 5 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva fél évig érvényes.

A napijegyekkel és bérletekkel kapcsolatos további információért klikkelj ide!