2012. október 29.

2012 Októberi különszám: Pál Feri Atya az Integrál Akadémiára jön tanítani, Ken Wilber elismerően ír Gánti Bencéről

Különszámunkban hírt adunk arról, hogy Pál Feri Atya és dr. Szász Ilma előadásában hallhatsz nálunk a kereszténymisztikáról, Gánti Bence integrál flow csoportja bekerült a világ legjobb 10 integrál alkalmazása közé és Mérő László lesz az Integrál Café vendége.

2012 OKTÓBERI HÍRLEVÉL KÜLÖNSZÁM

TARTALOM

  • Szenzáció! Pál Feri atya és dr. Szász Ilma közös előadásában hallhatsz a kereszténymisztikáról az Integrál Akadémián!
  • Rövid hírek az integrál világból: Gánti Bence integrál flow csoportja bekerült a világ legjobb 10 integrál alkalmazása közé! ? Ken Wilber személyesen ajánlja
  • Inspiráló gondolatok: Miért része a tananyagnak a ?spirituális hagyományok körséta??
  • Mérő László az Integrál Caféban! ? A játék és ami mögötte van.

SZENZÁCIÓ! IDÉN PÁL FERI ATYA ÉS DR. SZÁSZ ILMA KÖZÖS ELŐADÁSÁBAN HALLHATSZ A KERESZTÉNYMISZTIKÁRÓL AZ INTEGRÁL AKADÉMIÁN!

November 24-én különleges alkalomban lehet részed, ha velünk tartasz.
A keresztény misztikáról, a kereszténység belső magváról tart előadást két kiváló és népszerű ember, Pál Feri atya és dr. Szász Ilma.

Pál Feri atya, katolikus pap

?Sosem az a kérdés, hogy Isten jelen van-e ?  
Lehet, hogy ha valaki ezt tényleg végigcsinálja, akkor ott benn, legbelül, egyszer csak elkezd zokogni, vagy valódi könnyei lesznek. És azt kérdezi:
?De hát tényleg. Szeret engem valaki? Van valaki, aki engem szeret? Mert az a mély vágyam, hogy szerethetőnek tartsam magam.?
És akkor itt egyszer csak az Isten megszólal, hát hogyne volna!?
(idézet A jelen lévő Isten c. könyvből, amelyben Pál Ferenccel beszélget Néráth Mónika)

Dr. Szász Ilma, összehasonlító valláskutató, mentálhigiénikus orvos

?Azt a küldetést érzem magaménak, hogy hidat képezzek Kelet és Nyugat között, s az előbbi nagy spirituális tapasztalatait a kereszténység hagyományaiban is felismerjem, gyakorlatában
megelevenítsem.
Mondhatni gondviselésszerűen, integráló törekvéseimet és felismeréseimet könyvekben is közzétehettem. Átképeztem magam mentálhigiénikus orvossá, és igyekszem segédkezni a spirituális törekvőknek előrehaladásukat akadályozó pszichológiai problémáik feloldásában."

Időpont: 2012. november 24. szombat, 9.00-18.00
Helyszín: Corvinus Egyetem, 304. terem (Budapest XI., Ménesi út 5.)
Részvételi díj: napijegy 8.000 Ft, félnapi jegy 4.000 Ft
                    Az IP1 évfolyam résztvevőinek ingyenes a részvétel.
Jelentkezés és előregisztráció: Bobák Szilvinél, bobak.szilvia@integralakademia.hu

RÖVID HÍREK AZ INTEGRÁL VILÁGBÓL: GÁNTI BENCE INTEGRÁL FLOW CSOPORTJA BEKERÜLT A VILÁG LEGJOBB 10 INTEGRÁL ALKALMAZÁSÁBA! ? KEN WILBER SZEMÉLYESEN AJÁNLJA (OLVASD EL ALÁBB!)

Amerikában a ?TOP 10? listára, azaz világ 10 legjobb integrál alkalmazásába választotta be a Meta Integral Foundation a Gánti Bence által megalkotott Integral Flow Therapy (Integrál Flow Terápia) nevű módszert, melyet Bence idehaza a mindenki számára nyitott Integrál Táborban és az Integrál Akadémián kínál fel. Érdemes élni vele!
Ezen túl Bence Moszkvában, Szófiában, Németországban és Amerikában tart Integrál Flow csoportokat.

?Gánti Bence Integrál Flow Terápiája egy hiteles integrál terápiás módszer, mely bölcs, hatékony és valóban integrált. Összefogva a különféle szálakat Bence egy csodálatos és nagyon hasznos terápiás módszert alkotott meg!?
Ken Wilber ? az Integrál szemlélet szerzője.

INSPIRÁLÓ GONDOLATOK: MIÉRT RÉSZE A TANANYAGNAK AZ ELSŐ ÉVBEN A ?SPIRITUÁLIS HAGYOMÁNYOK KÖRSÉTA??

Gánti Bence gondolatai a szúfizmus előadás után.

A ?körséta? célja, hogy kifejlődjön bennünk a szeretet a Föld kultúrái, azaz globálisan az emberek, a különféle kultúrájú emberek iránt, akik szívbéli hitet és kvalitást élnek meg, csakúgy mint mi nyugatiak, európaiak, magyarok a magunk módján.

Az iszlámnál különösen fontos ez, hisz csak a rossz oldalát látjuk-halljuk a médián át, és hermetikusan el vagyunk zárva attól a világtól.
A muszlimok és szúfik hite elképesztő és páratlan, tele van emberi tisztasággal, mély tisztelettel, kozmikus szeretettel és univerzális pszichológiai bölcsességekkel.

Mint minden hitet, ezt is elő lehet adni 6-os szinten: a másság elfogadása, szeretete, összefogás; 4-es szinten: ?csak mi vagyunk a jók, a többi elkárhozik? - fundamentalista módon; és 3-mas szint árnyékával: ?gyerünk robbantsuk fel a téves hitűeket?. Globálisan
nemzetközileg az a cél, hogy elősegítsük az emberekben a kultúrközi hatos értékeket, szeretetet, tiszteletet, és leredukáljuk a hármas impulzív egocentrizmus pusztító hatását.

Ehhez látni kell és differenciáltan kell látni. Ehhez tudni kell nyitott szívvel szeretni és együtt örvendeni, és tudni kell tiszta és megkérdőjelezhetetlen határokat is szabni - ha éppen erre van
szükség. Ez pedig az integrál (felső hatos) személyiség jellemzője.

Szerintem az integrál szemlélet az egyik, ami ?megmenti a világot? ebben a globális korszakban, amikor minden kultúra gyakorlatilag tud a másikról, de amikor még az 5-ös szintű üzleti-politikai érdekvilág befolyásolja, hogy más kultúrákról mit mutatnak meg nekünk a tévében, azaz részlegesen és torzítva vagyunk informálva, kultúr-hipnotizálva.

Burma a tévén át egy szörnyű diktatúra hely, odaérkezve egy megérintő autentikus spirituális világ. Az iszlám a tévén át a terroristák világa, egy szúfival találkozva meg a megtisztító szeretet élménye.

Az Integrál Akadémián keresztül célom lehetőséget adni a kiébredésre az ötös szintű nyugati közvalóság-világ sztenderd ?hipnózisaiból? és egy nemes ember- és kozmosz központú valóságot meglátni ott, ahol más a rosszat látja.
Látni és érteni a kultúrák igazi, spirituális magját, azt, amely közös mindannyiunkban, Földlakókban, függetlenül a kulturális hovatartozástól.
A szeretet, a tisztelet, az etikusság, a kegyelem és a kapcsolati tisztaság értékei (6-os szint erősségei); a spirituális élmények (7-10 szintek) nem szúfik, nem buddhisták, nem keresztények, nem magyarok, hanem univerzálisan emberiek.
Megtanuljuk látni és kihallani ezen közös emberi értékeket az eltérő kultúrák nyelvén át.
Megtanuljuk látni a személyiség-fejlődési dimenziót ? wilberi 1-6 szintek, ami a különbséget okozza a között, hogy az egyik ember ugyanazon spiritualitás nevében békít, a másik robbant.
Ezt ugyanolyan fontos látni (a pszichológiai oldal), mint a spirituális oldalt.

Ezek azok a plusz célok és küldetések, amelyek fűtik az Integrál Pszichológia szak első évét működtető akkumulátorokat.

MÉRŐ LÁSZLÓ AZ INTEGRÁL CAFÉBAN! ? A JÁTÉK ÉS AMI MÖGÖTTE VAN.

Írta: Makrai Krisztina, pszichológus, az Integrál Akadémia végzett hallgatója

Mérő László az ELTÉ-n kedves tanárom volt. Szelíd stílusa, humánus hozzáállása mindig meglágyította bennem a kritikai gondolkodó kemény arcélét, akit láttam benne. Kritikai érzéke, sok szempontú gondolkodása mindig jócskán előttünk járt. Ébresztgette bennünk a
tudós alaposságra való igényét, racionális valóság felé szóló elkötelezettségét, amelyet most, 10 évvel később, ugyanolyan fontosnak látok az életemben, mint a humánus értékeket, és a
spirituális elmélyültséget.

A Caféban a vele való beszélgetésünk témája a legáltalánosabb értelemben a játék lesz.
Ahogyan ő írja: ?A játszás...és a játék mint pszichológiai eszköz. Részben objektívan, részben szubjektívan, hogy én hogyan látom mindezt mint játékos, mint játéktervező, illetve mint pszichológiai kutató.?

Beszél majd nekünk többek között, a játékról mint ?létfontosságú? dologról az életünkben, a játék élményéről, arról, milyen érzelmi állapot jön létre alatta. Arról, mi köze a játéknak az egyensúlyi állapotainkhoz, és arról is, hogy mitől jó a jó játék.
Kérhetjük őt arra, hogy beszéljen nekünk a játékban az együttműködés és versengés örök dilemmáiról, illetve azok kulturális, tipikusan magyar jellegzetességeiről, illetve szélesebb értelemben is a játék kapcsán felmerülő emberi jelenségekről. Például gazdaságunk jól működésének (játék)pszichológiai feltételeiről, arról, hogy mennyire szükséges a bizalom a gazdasági fejlődéshez, vagy hogy mi a viszony az informatikai-technológiai fejlődés és az emberi agy/psziché jelenségei között. Illetve, nem utolsósorban, hogy poszt-poszt modern
korunkban ezek alapján mit jósolhatunk, merre tart az emberiség fejlődése.
Fontosnak tartom, hogy mindezeket egy olyan ?tudós elmétől? hallhatjuk, aki több ismeretterület kölcsönös összefüggéseit vizsgálja és ismeri.
Az ő jelenlétében a világ komplex problémáira igazán modern válaszokat kereshetünk!

Időpont: 2012. november 5., hétfő, 18 órától, előadás kezdete 18.30
Helyszín: Alexandra Könyvesház, 3. emelet, Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly krt. 3/c., a Deák tér és az Astoria között)
 
Jegyárak
Helyszínen: 2.500 Ft
E-mailes előregisztrációval: 2.000 Ft
Előregisztráció: toth.szilvia.t@gmail.com
Figyelem! A facebook Integrál Café Esemény Ott leszek bejelölése még nem minősül előregisztrációnak. Kérjük, levélben tedd meg a bejelentkezésed! Köszönjük!
 
További információ: www.ipszilang.hu