2013. február 6.

2013 Februári Hírlevél

Februári hírlevelünkben olvashatsz a közelgő nyílt napunkról, a januári Integral Europe találkozóról, az új közösségi gondolkodó oldalunkról és sok érdekes programról.

TARTALOM

 • Egészséges egyensúly: a pszichológia és spiritualitás szintézise. - Ingyenes nyílt nap az Integrál Akadémián 2013. március 1-jén!
 • Integral Europe találkozó Budapesten
 • Rövid hírek az integrál világból: Gánti Bence németországi turnéja az Integrál Flow therapy-val
 • Bemutatjuk a két Facebook oldalunkat: Integrál Közösségi Gondolkodó oldal indult!
 • Valentin napra ajánljuk!
 • Tavaszi ébredés az IpsziLánggal! ? csoportok, tréning, Integrál Café
 • Rebirthing facilitátor képzés áprilistól Louise Bloemen-nel!
 • Februári és márciusi előadások az Integrál Akadémián: 6 alkalmas előadássorozat indul a pszichológiai irányzatokról

EGÉSZSÉGES EGYENSÚLY: A PSZICHOLÓGIA ÉS A SPIRITUALITÁS SZINTÉZISE. - INGYENES NYÍLT NAP AZ INTEGRÁL AKADÉMIÁN 2013. MÁRCIUS 1-JÉN!

?Globális korszakhoz globális világkép kell."

Ken Wilber a január 5-én, Budapesten megtartott európai integrál találkozón élő videókonferencia beszédében velünk volt és beszédében kiemelte, hogy véleménye szerint 10 éven belül az integrál gondolkodásmód el fogja érni az emberiség 10%-át, amely egy olyan fordulópont lesz, ahol az széles körben hatással lesz a globális kultúrára.

Vajon Te szeretnél-e az emberiségnek ebbe a 10%-ába tartozni?

Az ingyenes nyílt nap keretében megismerheted az integrál világképet, és a nemzetközi szinten is egyedülálló Integrál Pszichológia képzés menetét és módszertanát. Találkozhatsz velünk és megtapasztalhatod a hangulatot, amelyben tanulunk.

A nyílt nap programja
16.00-17.00: Regisztráció, beszélgetés és ismerkedés az Akadémia hallgatóival
17.00-18.40 NYÍLT NAP bemutató Gánti Bence és az Integrál Akadémia vezetőinek és hallgatóinak közreműködésével

 • Bemutatkozás
 • Az integrál szemlélet és a képzés ismertetése
 • Kérdések
 • Közös élmény-ízelítő workshop gyakorlatok

18.40-19.00 Szünet
19.00-21.00 Sajátélményű önismereti terápiás munka bemutató

Időpont: 2013. március 1., péntek, 16.00-21.00
Helyszín: Európai Ifjúsági Központ (Budapest II., Zivatar u. 1.)
Előzetes regisztráció: Bobák Szilvinél, bobak.szilvia@integralakademia.hu


FIGYELEM! AZ INGYENES NYÍLT NAP MELLETT 15 % KEDVEZMÉNYT IS ADUNK A TANDÍJBÓL, HA 2013. MÁRCIUS 22-IG JELENTKEZEL!
Ha már eldöntötted, hogy beiratkozol hozzánk, akkor érdemes most leadni a jelentkezésed. Ha március 22-ig befizeted a tandíjat, akkor 15 % kedvezményt adunk az első féléves tandíjból.

A kedvezményt a következő feltételek mellett biztosítjuk:

 • Leadod a jelentkezési lapot 2013. március 14-ig.
 • Részt veszel a felvételi beszélgetésen: 2013. március 11-22. között, a meghirdetett időpontokban.
 • Befizeted a kedvezményes tandíjat 2013. március 22-ig.

TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEKET NYERHETSZ, HA RÉSZT VESZEL A JÁTÉKUNKBAN!

FŐDÍJ: 50% tandíj kedvezmény az első félév tandíjából.
Kövesd a játékot a honlapon és a facebook-on! Hamarosan jövünk a részletekkel!

További információ:
Tanulmányi kérdésekben: Harkai Szilvi, info@integralakademia.hu, +36-30-225-3032
Nyílt nappal kapcsolatban: Bobák Szilvi, bobak.szilvia@integralakademia.hu, +36-30-225-8055


INTEGRAL EUROPE TALÁLKOZÓ BUDAPESTEN

Az Integral Europe vezetősége január 4- 6. között találkozott Budapesten Gánti Bence - a központi mag tagjának - meghívására. A csapat az első délelőttön Bence előadásán vett részt, amelynek témája a pszichoszexuális fejlődési vonal volt. Így a vezetőségi tagok bepillantást nyertek az Integrál Akadémia hároméves, akkreditált minőségi képzésébe. Az előadást szinkrontolmáccsal fordították a külföldi vendégeknek. Erre az eseményre utazott Budapestre Simeon Simov és Michaela Mihaylova a bolgár Institute for Integral Development (Integrál Fejlődés Intézete) képviseletében. Németországot Dennis Wittrock, az Integrales Forum ügyvezető igazgatója képviselte élőben.

Este az Integral Europe tagjai a magyar integrál közösséggel ismerkedtek meg egy összejövetel keretében, ahol a mintegy 70 résztvevő személyében hat nemzet tagjai voltak jelen, és kilenc további nemzet képviseltette magát videokonferencia kapcsolaton keresztül, többek között Ken Wilber és Terry Patten, akik személyesen üdvözölték a résztvevőket. Ken Bencét az Integral Institue új európai kapcsolattartójaként mutatta be ? a jövőben ő fogja az Integral Institute akkreditációs kérelmeit felügyelni.

Vasárnap a vezetőség munka megbeszélést tartott, amely keretében megtekintették az első, 2014-ben tartandó, Integral Europe Konferencia lehetséges helyszínét is. A program végeztével egy dologban a vezetőség tagjai mind egyetértettek: a magyarok több mint kiváló vendéglátónak bizonyultak.
(Forrás: integralesleben.org/if-home/if-integrales-forum/integraler-newsletter/newsletter-archiv/in-2013/in-020-januar-2013/
Fordította: Herold Enikő)


És ugyanez a mi tollunkból?
A 70 fősre nőtt esten az Integrál Pszichológia szak összes évfolyamából voltak résztvevők, továbbá 15 ország! -  6 európai ország élőben a teremben: Magyarország, Németország (Dennis Witrock), Spanyolország (Raquel Torrent), Hollandia (Miriam van Groen), Franciaország (Kevin Solinski) és Bulgária; 9 másik európai ország videókivetítőn: Ausztria, Svájc, Anglia, Svédország, Norvégia, Portugália, Oroszország, Lengyelország - továbbá Ken Wilber és Terry Patten Amerikából a 15-ik.


IE Team: Kevin Solinski, Gánti Bence, Raquel Torrent, Miriam van Groen, Dennis Witrock

Ez volt Európa első ilyen nagyszabású integrál nemzetközi találkozója, ahol 15 európai ország integrál tevékenysége mutatkozott be egymásnak.
Az Integrál Akadémia szervezésében lezajlott estére minden magyar Integrál Akadémiából (INTA) kinőtt integrál kezdeményezés is képviseltette magát, akik a 15 ország előtt bemutatkozhattak, és a többi ország is egymás előtt és a magyarok előtt. Inspiráló volt érezni a nemzetközi pezsgést és az integrál szemlélet ilyen elterjedt jelenlétét élőben. Az est a megszokott INTÁ-s hangulatban zsongott, kiterjedve a nemzetköziségre.

Gánti Bence kiemelte, hogy a globális korszak érzését úgy tudjuk megtapasztalni, ha nemzetközi társakkal töltünk időt egy térben és ezt a lehetőséget osztotta meg az INTA-sokkal, mely a jövőben is terve.

RÖVID HÍREK AZ INTEGRÁL VILÁGBÓL: GÁNTI BENCE NÉMETORSZÁGI TURNÉJA AZ INTEGRAL FLOW THERAPY-VAL

A német Integrales Forum múlt heti hírlevele beharangozza, hogy áprilisra road-show-t terveznek Gánti Bencével, a budapesti Integrál Akadémia alapítójával. Ez a program több várost is érinteni fog, ahol Bence a nevéhez fűződő ?integrál flow? csoportterápiát fogja bemutatni.

 

MEGDUPLÁZTUK! - BEMUTATJUK A KÉT FACEBOOK OLDALUNKAT: INTEGRÁL KÖZÖSSÉGI GONDOLKODÓ OLDAL INDULT!

Folyamatosan változunk, alakulunk, fejlődünk, és ez alól a facebook oldalunk sem kivétel.

Létrehoztuk az Integrál Akadémia Közösségi Oldalt azzal a szándékkal, hogy legyen az informális oldalunk mellett egy olyan hely, ahol megoszthatod az élményeidet, a gondolataidat, megkérdezheted a többieket, olvashatsz beszámolókat és láthatsz képeket az eseményeinkről.

 

 

Az elsőként létrehozott Integrál Akadémia Programoldalunkon osztjuk meg a hazai és nemzetközi integrál híreket és a programjainkat. Érdemes ott is velünk tartanod!

Február 6-13. között Like-old az új oldalt és a Like-olók között ajándék napi belépőt sorsolunk ki február 14-én!
Like-ra fel!


VALENTIN NAPRA AJÁNLJUK!

"Szeretlek", "I love You", "Je t'aime", "Ti amo", "Ana behibek", "Aishiteru"

Legyünk bárhol, bármilyen messze egymástól a Tudást és a Szerelmet sok nyelven elmondhatjuk el, de amikor átéljük, mind ugyan azt érezzük. Egy Áldást, mely életünk minden pillanatát átjárja. A tudást szívből adjuk, és a szeretet felé visz.  

Meghívunk hát, hogy Tudást ajándékozz Valentin nap alkalmából a kedvesednek, vagy titkos választottadnak! Ajándékozz napi belépőt az Integrál Akadémia előadására!

A belépő az Integrál Akadémia tetszőleges előadási napjára érvényes, a 2012/2013-as oktatási időszak végéig.

Ha a mostani akciónkban február 13-ig váltasz napi belépőt, akkor részt veszel egy sorsoláson február 14-én, ahol Gánti Bence Deida jegyzetét nyerheted meg a párkapcsolatok fejlődési szintjeiről, spirituális lehetőségeiről és misztériumáról!

További információ: info@integralakademia.hu


TAVASZI ÉBREDÉS AZ IPSZILÁNGGAL! ? CSOPORTOK, TRÉNING, INTEGRÁL CAFÉ

Hamarosan megérkezik a tavasz, ébred a természet és a lelkünk is áhítozik a megújulásra.
Akár érdekes és inspiráló szakmai előadásokra vágysz, akár az önismeret útján szeretnél további lépéseket tenni, akár a segítő vállalkozásodat szeretnéd beindítani, szeretettel várunk a programjainkra!

Február 16-17. , szombat-vasárnap 9 óra  ? Üzleti tréning segítő foglalkozásúaknak
Tréningsorozatunkban elméleti és gyakorlati eszközöket adunk át a már kiképződött és praktizáló segítők számára, hogy a megtanult szakmát kamatoztathassátok s fő kereseti forrásként biztos lábakon álljon tevékenységetek.
Az első, 2 napos intenzív elméleti tréningen megtanultakat, a második szakaszban lépésről-lépésre közösen megtervezzük, kialakítjuk a Te vállalkozásod elemeit. A teendőket pedig az egyes alkalmak között megvalósíthatod a gyakorlatban. S 3 hónap múlva készen lesz a vállalkozásod a beindításra. Integrál szemléletben a külső mellett a belsőt is alakítjuk! Folyamatosan dolgozunk saját élményű gyakorlatokkal, erősítjük az önbizalmat, oldjuk az elakadásokat.
Válaszd ki a számodra aktuális modult és dolgozzunk együtt!
Klikk a részletekért!

Február 19., kedd 18 óra ? Integrál Ébredés Önismereti Csoport II. haladóknak
Ezúttal az egyéni folyamataid, a téged foglalkoztató kérdések, témák, élethelyzetek és a velük kapcsolatos belső megéléseid küzdelmeid, elakadásaid kerülnek a középpontba.
Több módszer és elmélet keresztmetszetében lesz alkalmad ránézni mindezekre, hogy átalakíthasd azokat, a csoporttudatosság erejével.
Ha elkészültél egy bemélyült csoportmunkára, és megérlelődött benned a vágy, hogy átengedd magadat a belső folyamataidnak egy biztonságos és megtartó csoportban, akkor az Integrál Ébredés Önismereti Csoport II. Rád vár!

Február 20. szerda 18 óra ? Integrál Café
Indul a szezon, új vendégekkel, témákkal nyílik az Integrál Café!
Nézd meg bérleteinket vagy gyere kedvezményes előregisztrációs árakkal!

Előadás, beszélgetés s saját élményű, finom gyakorlatok adnak különleges, mély tapasztalást és baráti hangulatot estjeinknek

A tavaszi évadban velünk lesznek:
2013. február 20. - Kiss György Ádám - Belső akadályozó tényezők a pszichodrámában - playback elemekkel fűszerezve...
2013. március 20. ? Paulinyi Tamás - Mitől is vagyunk spirituálisak? - a sámándoboktól az alternatív pszichológiákig
2013. április 17. ? Lousie Bloemen - Gestalt terápia holisztikus - transzperszonális alkalmazásban
2013. május 22. ? Gánti Bence ? Az Integrál Flow varázslata
Klikk a részletekért!

Február 26., kedd 18 óra ? Integrál Ébredés Önismereti Csoport I. kezdőknek
Akár ismerkedsz az önismereti módszerekkel, pszichológiával, akár a változás mély vágya hajt - sokrétű tapasztalatot és tudást szerezhetsz önmagadról, az integrál szemlélet jegyében.
Sokak mellett ezekkel a fogalmakkal találkozhatsz, elméleti és gyakorlati szinten:
Integrál szemlélet, belső gyermek, játszmák és kilépési lehetőségek, belső parancsok és ellenparancsok, tiszta és erőszakmentes kommunikáció, fejlődési szintek a párkapcsolatban, szeretetnyelvek.
Itt egy pozitív és kiteljesítő légkörben, belső fejlődésed, változásaid érdekében történnek a folyamatok, a te tempódhoz igazodva!
Klikk a részletekért!

További információ: www.ipszilang.hu


ÉBREDJ VELÜNK!


Várunk szeretettel!
Sziszka, Kriszta, Szilvi
Ipsziláng, az integrál közösségi hely


REBIRTHING FACILITÁTOR KÉPZÉS ÁPRILISTÓL!

Április első hétvégéjén kezdődik Louise Bloemen 13 alkalomból álló Rebirthing facilitátor képző tréningje segítő szakemberek számára, Budapesten.

A harmadszorra megrendezendő, transzperszonális szemléletű képzés sajátélmények útján elsősorban a technika elsajátítására fókuszál. A korábban, egyéb módszerek kapcsán megszerzett szakmai ismereteket elmélyíti, s önismereti és támaszadó eszközként is kiegészíti. A résztvevőktől a tréning mély önismeretet és elköteleződést kíván.  

A két szakaszból álló képzés alapozó szakaszában a legfontosabb elvek, fogalmak tisztázását követően Louise három alkalommal vezet Rebirthing-et a résztvevőknek. A kiképzési szakaszban mindenki 10 alkalommal szerez Rebirthing sajátélményt, illetve ad csoporttársainak, felügyelet mellett. A résztvevők dolgozatban és vizsgán számolnak be a módszer elsajátításáról.

Louise, aki a Rebirthing-et Leonard Orrtól, a módszer kidolgozójától sajátította el, kiképzett Gestalt terapeuta is. 2005 óta rendszeresen tart Magyarországon Gestalt-, Rebirthing-, család-, rendszerállítási és egyéb technikák alkalmazására épülő nyitott önismereti és terápiás csoportmunkákat.

A képzésről, Louise-ról és munkájáról most frissülő honlapján a www.louise-b.com címen találhatók hamarosan bővebb információk.

A 144 órás program elvégzéséről igazolást adunk.

Érdeklődés:
Füredi Ágnes, +36 20 972 7306; agnes.furedi@t-online.hu és
Iszlay Zsuzsa,  +36 30 941 1388; zsuzsa.iszlay@tpcoach.hu

FEBRUÁRI ÉS MÁRCIUSI ELŐADÁSOK AZ INTEGRÁL AKADÉMIÁN


Február 9. szombat, 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
Pszichoterápiás alapismeretek. Pszichiátriai alapismeretek.
Előadó: Vizinger Erzsébet, dr. Frecska Ede

Február 16. szombat, 9-18 óráig
(IP 2. évfolyam)
Az emberi viszonyok jellegzetességei a fejlődés preperszonális, perszonális és transzperszonális szintjein.
1. Az emberi viszonyok 5 szintű, szociokibernetikai fejlődésmodellje (Honti-modell). A harc, alárendelődés, versengés, függetlenség és együttműködés törvényei.
2. A tranzkacióanalízis (TA) integrál szemmel ?  az emberi játszmák, a 6-os szint és az út oda.
3. Az 5 szint modell és a TA kapcsolása a wilberi létramodelhez.
Előadó: dr. Szamosi Judit, Bőr Róbert

Február 23. szombat, 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
A pszichoanalízis lélektani és terápiás tanításai ? Freud és a modern analitikus iskolák
Előadó: Schmelowsky Ágoston

Február 24. vasárnap, 9-17 óráig
(IP 1. évfolyam)
Jung lélektana és spirituális tanításai - az analitikus pszichológia és pszichoterápia
Előadó: Narancsik Gabriella

Március 2. szombat, 9-18 óráig
(IP 2. évfolyam)
Élettan-anatómia: az idegrendszer és az agy felépítése és működése. Megérteni magunkat a testen át: a lelki jelenségek idegrendszeri és agyi alapjai.
1. A neuron és az idegszövet felépítése és működése.
2. A receptorok, a reflexek és az elemi idegjelenségek.
3. A központi idegrendszer: milyen lelki jelenségekért felelős a gerincvelő, az agytörzs, a köztiagy, a kisagy, a nagyagy, a lebenyek, és a két agyfélteke?
4. A perifériás idegrendszer: a vegetatív és szomatikus idegrendszer működése és szubjektív élménye.
5. Az agyvizsgáló eljárások, és az agyi eredetű megbetegedések, patológiák.
Előadó: Halas Csilla

Március 2. szombat, 9-18 óráig
(IP 3. évfolyam)
Pszichopatológia 5. rész:
Függőség - szenvedélybetegség - addikcó - drogok. Alkohol, drog, és játékszenvedély. A droghasználat pszichopatológiai és spirituális vonatkozásai. Hogyan dolgozzunk drogosokkal? - a drogfüggők terápiájának specifikus kérdései.
Előadó: Balázs Hedvig, Rendi Mária, Rózsavölgyi Zoltán, Horváth Örs


Március 16. szombat, 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
Kognitív- és viselkedésterápiák - elméleti és gyakorlati ismeretek
Előadó: Berczik Krisztina

Március 23. szombat, 9-18 óráig
(IP 2. évfolyam)
Beck-Cowan: a spiráldinamika rendszere. A társadalmak, kultúrák, értékrendszerek fejlődési szintjei a preperszonális, perszonális és transzperszonális zónákban.
1. A spiráldinamika eredete és felépítése
2. A spiráldinamika szintjei: a bézs, bíbor, piros, kék, narancs, zöld, sárga és a türkiz megértése.
3. Beck-Wilber: az integrál spiráldinamika (SDi), kapcsolás  a létramodellhez.
Előadó: Horváth Örs

Március 24. vasárnap, 9-18 óráig
(IP 3. évfolyam)
A tudat típusai 1. Meghatározás, a nemek kérdése, továbbá a tudományos és spirituális típustanok.
1. Mi a típus? - meghatározás. A típustanok felosztása: induktív (tudományos), deduktív (holisztikus), és integratív típustanok.
2. A nemek, mint típusok kérdése.
3. A pszichológiai típustanok ismertetése - Jung, Big Five, egydimenziósok, stb.
4. Mintavétel a holisztikus típustanokból: asztrológia és ji ching.
Előadó: Mirnics Zsuzsa, Gellén Károly


Szeretettel várunk akár rendszeres vendégként is, ehhez ajánljuk figyelmedbe kedvezményes csomagjainkat:
napi belépő 8.000 Ft. félnapi belépő 4.000 Ft.

A kedvezményes nagy csomag: 72.000 Ft
Ha tíz előadáson részt veszel, egyet ingyen ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 10 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva egy évig érvényes.

A kedvezményes kis csomag: 36.000 Ft
Ha öt előadáson veszel rész, fél napot ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 5 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva fél évig érvényes.

A napi jeggyel és a bérletekkel kapcsolatos további információ: http://www.integralakademia.hu/integral-pszichologia-szak/berlet-az-eloadasokra/