Integrál könyvek


Könyv Fórum

Megnyitottuk az Integrál Világ Fórum Könyv szekcióját, melybe szeretettel invitálunk mindenkit, aki szívesen megosztja véleményét, gondolatait integrál témában olvasott könyvekről. Többek között ezen fórum olvasói igényei alapján tervezzük további integrál könyvek magyar nyelvű megjelentetését.

Gyere a Fórumba beszélgetni a Wilber-könyvekről! ?

Ken Wilber: Integrál szemlélet

Rövid bevezető az élet, az Isten, az univerzum és minden más forradalmian új, integrál megközelítéséhez

Ursus Libris, Budapest, 2008 - kapható

A színes és gazdag kép- és ábraanyagot felvonultató kötet nagy teret szentel a vallásokkal és a spirituális élettel kapcsolatos napjainkban aktuális kérdéseknek, ugyanakkor felvázolja az integrál szemlélet alkalmazási lehetőségeit az orvoslás, az üzleti élet és az ökológia területén is. A mindennapi gyakorláshoz az integrál életmódgyakorlatok moduláris felépítésű rendszere ad útmutatást.

Ken Wilber több mint harminc éve tartó munkásságának eredményeképpen jött létre az integrál szemlélet. Ez a kötete bevezető jellegű áttekintést nyújt, ugyanakkor a korábbi műveit ismerők számára is számos újdonsággal szolgál.

Bővebb információ a könyvről ?

Ken Wilber: A Működő Szellem rövid története

Ursus Libris, Budapest, 2009 - kapható
(Európa, Budapest, 2003)

A Sex, Ecology, Spirituality rövidített, könnyen olvasható változata, melyet a szerző párbeszédes formában írt meg, minden szakzsargon és végjegyzetek nélkül; a könyv, amellyel érdemes kezdeni Wilber munkásságának tanulmányozását.

Ken Wilber 1996-ban megjelent műve klasszikussá vált az azóta eltelt évek alatt. Párbeszédes formában, személyes hangvétellel foglalja össze benne azt a kozmikus dimenziójú, mindent felölelő világképet, amit hatalmas ismeretanyag áttanulmányozása után alakított ki. Olvashatunk az emberi fejlődés mozgatórúgóiról és folyamatáról éppúgy, mint korunk ellaposodott világáról és sorskérdéseiről, a vallások és a spiritualitás helyéről, a nemek szerepéről.

Bővebb információ a könyvről ?

Ken Wilber: Áldás és állhatatosság

Spiritualitás és gyógyulás. Treya Killam Wilber élete és halála.

Ursus Libris, Budapest, 2005 - kapható

Megindító történet Ken és Treya házasságáról és arról az öt évig tartó utazásról, amelynek során keresztülmentek Treya betegségén, orvosi kezelésén és végül halálán, melyet a mellrák okozott.

Bővebb információ a könyvről ?

 

Bevezetés a transzperszonális pszichológiába

Válogatás Abraham H. Maslow, Roberto Assagioli, Ken Wilber írásaiból

Ursus Libris, Budapest, 2006 - kapható

Válogatás annak a három szerzőnek a mára már klasszikusnak számító cikkeiből és tanulmányaiból, akik már a kezdetekkor pontosan jelölték ki ennek az új irányzatnak a legfontosabb témáit. A transzcendens tudatállapotokat, a ?csúcsélményeket? napjainkban már az akadémikus pszichológia is intenzíven kutatja. A transzperszonális pszichológiának azonban kezdettől fogva a legfőbb célja volt az, hogy ezeknek a jelenségeknek a megismerésével az emberi lét teljesebbé válását és az egészségesebb életet segíthesse elő.

Bővebb információ a könyvről ?

Ken Wilber: Határok nélkül

A személyes fejlődés keleti és nyugati megközelítései

Édesvíz Kiadó, Budapest, 2000 - nem kapható

Egyszerű és közkedvelt útmutató a nyugati és keleti forrásokból elérhető lélektanok és terápiás módszerek világában; Wilber úgy gondol rá, mint korai munkásságának ?romantikus? fázisára.