Integrál könyvek

Szerző Üzenet
Dátum: 2008.11.28. 16:15
dmiki
Danka Miklós
Témaindító
Regelt: 2007.06.20.
Hozzászólt: 3
Danka Miklós vagyok, az Ursus Libris kiadó vezetője. Az elmúlt években Ken Wilber tanai és az integrál szemlélet világnézetem, sőt mindennapi életem fontos elemévé váltak. Eddig két könyvét adtam ki (Áldás és állhatatosság, Integrál szemlélet), továbbá néhány írása helyett kapott egy harmadikban (Bevezetés a transzperszonális pszichológiába).
Néhány hónapon belül napvilágot lát A Működő Szellem rövid története új kiadása is. Megvannak tehát a bevezető jellegű alapművek magyarul. Wilber azonban több mint 20 könyvet írt és sok más érdekes mű is létezik az integrál szemléletről. Van tehát miből válogatni további, ?integrál haladó? jellegű köteteket. De egy újabb kiadásba csak akkor vágok bele, ha tudom, hogy megvan a fogadó közeg, hogy van egy széles olvasótábor, amelyik (itt bizony a szó szoros értelmében) vevő rájuk.
Bízom benne, hogy kialakul egy párbeszéd, lesznek reflexiók, felvetések, vélemények és ellenvélemények, érdekes információk. Mindebben én is aktívan részt szeretnék venni.
Profil www
Dátum: 2009.01.04. 10:34
tridosa
szabó éva
Regelt: 2008.05.15.
Hozzászólt: 1
Szeretnék válaszolni az Ursus Libris kiadó vezetőjének. Ken Wilber könyvek kiadásával foglalkozni nem terméketlen,mivel óriási a kereslet rá. Ma már új szelek fújnak egyre több spirituális iskolák létesülnek,aminek nem kevés résztvevője van. Társadalmunknak egy egész komoly rétege, komolyan foglalkozik vele. Ken Wilber könyvei a mai elme számára is felfoghatóan ír anélkül,hogy az archaikus világképet magyarázná,magától értetődően,az archaikus szakkifejezések nélkül,a modern ember számára is felfoghatóan.
Profil
Dátum: 2009.01.06. 08:48
dmiki
Danka Miklós
Témaindító
Regelt: 2007.06.20.
Hozzászólt: 3
Kedves Éva, köszönöm bátorító szavait. Egyébként december végén kaptam kézhez az Integral Life Practice című vaskos kötetet (Wilber természetesen az egyik szerző). Ebben részletesen kifejtésre kerül mindaz, amiről az Integrál szemlélet könyvben már röviden olvashatunk: az integrál életmódgyakorlatok rendszere. Tehát már a gyakorlati síkon is kezdenek fújni az ?új szelek??
Profil www
Dátum: 2009.07.29. 16:51
papppege
dr Papp Gábor
Regelt: 2009.07.29.
Hozzászólt: 1
Kedves Miklós!
Szerintem igény mindenképpen van Ken Wilber könyveire. Én egészen véletlenül találtam rájuk. Először az integrál szemlélet nem fogott meg a könyvesbolti beleolvasás közben, de következő látogatáskor már megvettem a Működő Szellem rövid történetét, s ekkor döbbentem rá, hogy a két könyv szerzője ugyanaz.
Abszolút materialista oktatásban részesültem ( 84-90 Szote ált. orvosi kar) sőt a kedvenc témáim az orvostudományon kívülre estek ill. az alaptudományokhoz tartoztak. Ezek az evolúció, a beszéd, agyfejlődés, genetika és sejtbiológia, kozmológia, kvantumfizika de minden ami a világban van. Azonban a természettudományos művek olvasása mindig is hiányérzetet váltott ki belőlem. Leírja jelenlegi szintünkön a világ fizikai működését de nem adtak jó választ arra kik is vagyunk, miért is vagyunk itt, hogyan is működik ( nem fizikai szinten ) a világunk. A hagyományos ezotéria azonban a maga magabiztosságával és sokszor a művelőik tudálékosságával nem vonzott, felületesnek tartottam. Az Integrál Szemlélet azonban sok mindent helyretett a maga egyszerű zsenialitásával. Olvasnék még róla sokat, s a gyakorlati rész is érdekel. Elnézést hogy hosszabb voltam, de csak ezért írtam le a személyes dolgaimat mert biztos vagyok benne hogy esetem általános és nem egyedi.
Várom az újabb olvasni és átgondolni való műveket.
Nagyon jó hogy működik a Ursus Libris kiadó, sok sikert Önnek a munkában.
Tisztelettel Gábor

[Szerkesztve 1x, legutóbb: 29.07.2009 16:54.]
Profil www


Válasz

Hozzászóláshoz és szavazáshoz kérünk, jelentkezz be! Bejelentkezem »
Még nem vagy regisztrált tag? Regisztrálok »

Aktuális információ:

Jelenleg 1 felhasználó van online, melyből 0 regisztrált felhasználó és 1 vendég.
Ma 1 regisztrált felhasználó és 4 vendég volt online.

Most online


Összesen 683 regisztrált felhasználó, 46 téma és 203 hozzászólás. Átlagosan 0.07 hozzászólás naponta.