Integrál a világban

Az alábbiakban azokat a webhelyeket soroljuk fel, amelyek az integrál szemlélet nemzetközi terjesztését tűzték ki célul és/vagy forrásként szolgálhatnak a témában információt keresők számára.


Integral Institute

Integral Naked

Az Integrál Institute (I-I) a Wilber által létrehozott fő, non-profit szervezet, amely az integrált személet terjesztését, és gyakorlatba ültetését tűzte ki céljául. Az I-I 2004-től kínál tanflyamokat a témában az Egyesült Államokban, és 2006-tól elindult két egyetem az első diplomás és doktori szintű integrál képzés. A webhely áttekintést ad a szervezet tevékenyégéről, a mögötte lévő közösségről. Az I-I weboldalról linkeket találunk az alábbi oldalakhoz is.

www.integralinstitute.org

Ezen az "Integrál Csupaszon" nevű webhelyen Wilber beszélget kendőzetlenül, több száz letölthető mp3 és videofelvétleken korunk provokatív integrál gondolkodású személyeivel. Színész és művész (pl. Sharon Stone vagy Lary Watchowsky - a Mátrix alkotója), jógamester, zen mester, rabbi, buddhista láma, keresztény szerzetes, pszichológus kutató, pszichoterapeuta, író (pl. Deepak Chopra), spirituális látó, üzletember (pl. Tony Robbins), politikus, és mások láthatók s hallhatók itt ? olyan emberek, akik felfedezték az integrál szemlélet szükségességét, és azt a saját területükön alkalmazzák.

www.integralnaked.org

Integral University

Integral Spiritual Center

Az Integral University (Integrál Egyetem) célja kettős: egyrészt egyetemi és doktori végzettséget adó képzést szervez az Egyesült Államokban, melyek 2006-ban indultak el. Másrészt az IU a világ első integrált, globális egyetemét szervezi, ahol a Föld minden pontjáról bekapcsolódó tanárok és diákok online tanulási rendszere alakul ki (időszakos valós találkozásokkal).

www.integraluniversity.org

Nagy hatású spirituális tanítók együttműködésének köszönhetően jött létre ez a webhely, akik az általuk követett út erényeit megőrizve keresik a közös nevezőt a közös bölcsesség megtalálásához, az integrál szemlélet összefogó ernyője alatt.

www.integralspiritualcenter.org

Ken Wilber

Ken Wilber művei

Ken Wilber korunk egyik meghatározó gondolkodója. Sok érdekesség mellett honlapján folyamatosan követhetjük naplóját, követhetjük a vele kapcsolatos eseményeket, anyagokat tölthetünk le, és fotókat nézhetünk róla.

www.kenwilber.com

Wilber írásainak gyűjteménye a Shambhala kiadó honlapján. Egyes művek teljes fejezetei, novellák, cikkek olvashatók az ide látogatóknak.

wilber.shambhala.com

AQAL: Az integrál elmélet és gyakorlat folyóirata

Az AQAL Folyóirat az Integrál Intézet negyed évente megjelenő tudományos folyóirata, mely az integrál szemlélet egyes területeire alkalmazott témáiban kínál szakcikkeket, kutatásokat, könyvajánlókat, többek között a következő témában: Ökológia, Pszichológia, Pszichiátria, Spiritualitás, Politika, Oktatás, Üzlet, Vezetéstudomány, Fenntartható fejlődés stb. A folyóiratban közölt cikkek kapcsán két hetente konferencia beszélgetésen lehet résztvenni Ken Wilberrel, ahol a legjobb kérdéseket feltévők szerepelnek az aktív beszélgetésben, mindenki más pedig hallgathatja. A beszélgetésekbe a Föld bármely pontjáról be lehet kapcsolódni (angolul).

aqaljournal.integralinstitute.org